Обслужване на автомобил

Когато става въпрос за поддържането на вашата кола безопасна и функционална, редовното ѝ обслужване е едно от най -добрите неща, които можете да направите. Въпреки че наименованието на услуга може да звучи като нещо сложно, особено за новите шофьори, самото обслужване не е задължително да бъде такова.

Комплект филтри за обслужване на автомобил

Какво всъщност е обслужване?

Това е проверка на техническото състояние на вашия автомобил, която оценява всичко – от нивата на течностите в двигателя до общата амортизация на колата ви и включва рутинни операции по поддръжането му в изправно и функционално състояние. Услугата, в най-задълбочената си форма, включва около 50-ина операции по проверка на системите и компонентите, настройки и подмяна на консумативи. Но реално, обемните обслужвания се случват веднъж на всеки 4 влизания в сервиза или 40-60 хил. километра, в зависимост от предписанията на производителите.

Защо е важно да се извършва редовно?

Младо момиче гледащо под капака на авариралия си автомобил на пътя след пропуснато обслужване

Редовното сервизно обслужване обезпечава колата ви да работи възможно най-ефективно и безопасно и може да ви спести пари в дългосрочен план. Рутинните проверки спомагат да се установяват потенциални повреди в начален стадии, което намалява риска от аварии на път и скъпоструващи ремонти. В това се състои и основната разлика между обслужване и ремонт – докато първото е превантивна мярка целяща предотвратяване на аварии, второто е интервенция след като повреда вече е настъпила. Ние вярваме, че никой не желае да опира до второто.

Редовното обслужване рефлектира в икономия на гориво, подобрена управляемост и динамичност и ви дава спокойствието, че автомобила ви работи оптимално. Също така, пълната история на сервизните посещения ще запази пазарната стойността на автомобила ви по-висока, когато решите да продавате.

Усмихнат техник по обслужване на автомобили от Автосервиз Експерт Пловдив

Запишете час за обслужване сега и си осигурете спокойствието и всички останали предимства!