Втори Живот за Автомобила, Благодарение на Магическите Автомобилни Добавки XADO

Щанд с добавки за обслужване и ремонт на автомобили в Автосервиз Експерт Пловдив
В Автосервиз Експерт поддържаме широка гама добавки XADO.

Какво представляват добавките XADO...

Ревитализация или „завръщане към живот“

Думата ревитализация може да се тълкува буквално като „връщане към живот“. Откриването на феномена на ревитализацията се основава на уникалните физични и химични процеси в резултат на триене, случващо се при специфични условия.
Накратко, същността на явлението е следната: когато механизмът работи, се образува напрежение върху повърхностите на триене. При голямо натоварване се отделя прекомерна топлинна енергия, износваща и разрушаваща частите.
Ако обаче в зоната на триене се вкара уникален възстановяващ материал – ревитализант, той преобразува прекомерната енергия, за да образува ново покритие. Следователно от разрушителното триене се формират положителни условия.
Енергията на разрушението се превръща в енергия на изграждане!

Износване на работната повърхност

анимиран образ на износена метална повърхност
За да възникне дефект е достатъчно да се появи драскотина или чип поради удара на твърди чужди частици (прах, мръсотия или отпадъци от триенето). Тази зона се превръща в зона на огромна повърхностна активност. Появява се на места, където металните атоми имат некомпенсирани връзки.
Така те могат лесно да бъдат „освободени“ и откъснати от матрицата, когато натоварването се увеличи. Металът започва да се натрошава.
Начало на процеса на ревитализация
Начало на процеса на възстановяване на метална повърхност.
Ревитализантът попада върху работната повърхност заедно със смазката. Ревитализантът започва да действа точно в зоната на най-силно износване, тъй като тук има достатъчно излишна енергия, за да започне процесът на ревитализация, а металните атоми притежават най-голям брой некомпенсирани връзки.
Тези връзки, като магнити, улавят и задържат изграждащия материал ревитализант точно в зоните на износване.
Образуване на ново покритие
Ново покритие на метална повърхност
След няколко минути след началото на процеса на ревитализация се появява керамично-метален пластир на мястото, където е била драскотина. Зоната на огромна активност изчезва. Енергийните процеси се стабилизират, растежът на керамично-металното покритие спира.
Завършване на модификацията на повърхността
Напълно възстановена метална повърхност
Благодарение на разпределянето на защитния слой по метала се създава изключително твърдо двукомпонентно керамично-метално покритие с уникални експлоатационни свойства.

Резултати от ревитализация

Потенциалът за ревитализация промени съвременната концепция за експлоатация и ремонт на превозни средства и машини. Добавките на XADO са създали високотехнологичен и същевременно много прост метод за обръщане на износването.
В резултат на ревитализацията на повърхността на триещите се части се образува ново покритие – частите се изграждат и възстановява геометрията си. Новото покритие притежава уникални свойства: невероятна издръжливост (микротвърдост 650–750 kg / mm2), висока устойчивост на корозия и много гладка повърхност (Ra до 0,06 микрона).
Ето защо една част е гарантирана да продължи до 2–4 пъти по-дълго след ревитализацията. Ревитализираният агрегат също ще ви бъде задължен и ще продължи да работи по най-добрия начин!

Ползи от ревитализация

Ремонт и възстановяване на агрегати. На двойките триещи части се образува ново металокерамично покритие; тези части увеличават теглото и обема си и възстановяват първоначалната си геометрия (най-голямото увеличение е до 1,5 мм!).
Възстановяването се извършва по време на нормална механична работа, така че да се постигне идеалното напасване на триещите се двойки. В резултат на това капацитетът на силовите агрегати се увеличава, точността на работата на механизма се подобрява и шумът и вибрациите намаляват.
Спестяване на ресурси, значително намаляване на размера на износване на агрегата. След ревитализация новото покритие притежава уникални свойства: невероятна издръжливост (микротвърдост 650–750 kg / mm2) и висока устойчивост на корозия.
Той помага да се предотврати по-нататъшна загуба на метал, да се поддържа идеална повърхност на триене и значително да се увеличи надеждността на сглобката, за да се удължи живота им.
Икономия на енергия и мощност. Друго предимство на металокерамичното покритие е необичайно нисък коефициент на триене (грапавост Ra до 0,06 микрон). След обработка на повърхностите на триене, това води до значително увеличение (до 30%) на икономия на енергия.
Екологична рационалност. Икономията на енергия и ресурси е основата за опазване на околната среда. Когато ревитализиран агрегат работи, има значително намаляване на отделянето на вредни отработени вещества (CO, CH и NOx) в атмосферата.

Демонстрация на ревитализационен процес

Реална повърхност на част от преди и след ревитализацията. След 500 км пробег дефектът е напълно отстранен. В резултат на ревитализацията, на повърхността на детайла се е образувало перфектно изгладено защитно керамично-метално покритие.

Преди приложение на ревитализант

снимка с микроскоп на метални повърхности преди и след ревитализация

След приложение на ревитализант

ЗАПИСВАНЕ НА ЧАС